De magneetplek

De magneetplek

Een magneetplek is een plek in je huis, waar zich altijd ongemerkt rommel ophoopt, die vervolgens weer nieuwe rommel aantrekt!

Zoals bijvoorbeeld de eetkamertafel, de traptreden, de ruimte onder de trap, het randje van het bad, je nachtkastje of de piano.

Wil je korte metten maken met jouw magneetplek(ken)?

Volg dan deze 3 stappen:

1.
Ruim de magneetplek op. Belangrijk hierbij is om de spullen één voor één op te pakken en te bepalen of het onbelangrijke spullen zijn die weg kunnen (weggooien of doneren) of dat het belangrijke spullen zijn die nog geen vaste plek hebben in je huis (een eigen, definitieve opbergplek geven).

2.
Bedenk daarna wat je qua inrichting kunt veranderen om de aantrekkingskracht van de magneetplek te doorbreken. Misschien kun je een vaas bloemen of een plant op de eettafel zetten? Het randje van het bad helemaal leeg houden? Het maakt niet uit welke oplossing je bedenkt, als je maar een drempel maakt voor het zomaar neerleggen van allerlei spullen en paperassen.

3.
Wen jezelf er vervolgens aan om ‘s avonds, voordat je op de bank gaat zitten voor je favoriete serie, om de aangepakte magneetplek na te lopen op overtollige voorwerpen en papieren. Liggen, staan of zitten er spullen op de plek die er niet horen? Meteen opbergen of weg doen! Na een paar dagen weet je niet beter of de magneetplek is geen tijdelijke opbergplek meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *